fbpx

Ce înseamnă transport agabaritic și cum îl pot efectua?

Transport agabaritic intern si international

Transport agabaritic intern si international

Conform legislației în vigoare, transportul agabaritic presupune transportul rutier de mase sau dimensiuni mai mari decât cele admise. Ordonanța de Guvern numărul 43 din 28 august 1997 reglementează acest tip de transport și definește condițiile de folosire a drumurilor. Pentru fiecare tip de drum public sunt prevăzute anumite limite ale dimensiunilor autovehiculelor care au acces nerestricționat.

Transportul cu automobile care depășesec limitele impuse de lege, se poate efectua doar prin obținerea unei Autorizații Speciale de Transport. Această autorizație se eliberează de către administratorul durmului respectând condițiile stabilite de guvern.

Cum se eliberează autorizația de transport agabaritic?

Pentru obținerea Autorizației Speciale de Transport este necesară o anumită procedură. Ea se obține doar pentru vehicule care aparțin uneia din următoarele două categorii:

a) Vehicule rutiere cu încărcătură care nu se poate diviza pentru a se încadra în limitele impuse de lege
b) Vehicule de mari dimensiuni care neîncărcate depășesc masele sau mărimile impuse de lege.

Pentru depășirea dimensiunilor admise prin lege, autovehiculele agabaritice de transport trebuie să plătească taxe suplimentare de exploatare a drumurilor. Aceste tarife sunt stabilite în funcție de masa vehiculelor și distanța pe care acestea trebuie să o parcurgă, iar banii sunt folosiți de administratorul drumului pentru modernizarea carosabilului.

Cum pot efectua un transport agabaritic?

Pentru orice tip de transport marfă, platforma BidTrans îți stă la dispoziție. Prin această platformă poți efectua transporturi de mărfuri agabaritice, utilaje sau mașini plătind în schimbul serviciului doar valoarea transportului la prețul dat de piață. Înregistrează-te gratuit chiar acum pentru a beneficia de transport agabaritic  intern sau internațional, fără a cheltui comisioane către intermediari și cu garanția că marfa ta este permanent în deplină siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *