fbpx

Tariful de transport al energiei a scăzut cu 1,96%, din 16 ianuarie

Transport electric

Transport electric

Nu doar cei ce efectueaza transport de marfa au parte de preturi mai mici.

Transelectrica a redus tarifele de transport al energiei electrice cu 1,96% începând cu 16 ianuarie 2020, ca urmare a scăderii contribuţiei plătite către Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie de la 2% la 0,2% din cifra de afaceri, potrivit unui raport transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.

„Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice ‘Transelectrica’ S.A. informează publicul investitor asupra publicării în Monitorul Oficial nr. 28/16.01.2020 a Ordinului ANRE nr.10/2020 pentru modificarea Ordinului ANRE nr. 218/2019 privind aprobarea tarifului mediu pentru serviciul de transport, a componentelor tarifului de transport de introducere a energiei electrice în reţea (T G) şi de extragere a energiei electrice din reţea (T L), a tarifelor pentru serviciul de sistem şi a preţului reglementat pentru energia electrică reactivă, practicate de Companie”, spun oficialii companiei.

Prin urmare, tariful mediu reglementat aferent serviciului de transport al energiei electrice, aplicabil începând cu 16 ianuarie 2020, este de 17,97 lei pe MWh, cu 1,96% mai mic.

Totodată, tariful de transport – componenta de extragere a energiei electrice în reţea (TL), ca scădea cu 2,11%, până la 16,67%.

„Facem menţiunea că modificarea valorii tarifului mediu pentru transportul energiei electrice a fost determinată de reducerea nivelului contribuţiei băneşti datorată de CNTEE Transelectrica SA‚ la bugetul ANRE pentru anul 2020, de la 2,0% la 0,2% din cifra de afaceri a Companiei”, se mai arată în raportul menţionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *