fbpx

Transport intern și internațional de mărfuri siderurgice

Transport de marfa siderurgica intern si international

Transport de marfa siderurgica intern si international

Mărfurile siderurgice sunt o clasă de mărfuri care constituie obiectul principal de activitate pentru multe companii naționale și internaționale. Cu toate că astfel de mărfuri nu necesită condiții de transport atât de strict controlate precum mărfurile perisabile de exemplu, pentru a nu le supune coroziunii și a le deprecia calitatea, este absolut necesar ca în transportul lor dintr-un punct în altul să colaborezi exclusiv cu transportatori autorizați și cu asigurări valabile. 

Ce sunt mărfurile siderurgice?


Siderurgia este o ramură a metalurgiei. Ea se ocupă cu studiul proprietăților fizice și chimice ale fierului, dar și cu prelucrarea acestuia și a aliajelor sale. Câteva din semifabricatele siderurgice obținute prin laminare sau forjare și care constituie diferitele tipuri de mărfuri siderurgice sunt:

 

・rolele de tablă;

・tabla plată;

・tabla groasă;

・tabla zincată denumită și LBZ;

・tabla laminată la rece denumită și LBR;

・diferite sortimente de sârmă;

・profilele metalice din fier beton;

・cornierele;

・țevile de diferite dimensiuni;

・plasele, panourile și gardurile din metal;

・cuiele;

・alte produse din fier și aliajele sale.

Avarieri pe care le pot suferi produsele siderurgice

 

Toate produsele fabricate din fier și aliajele sale pot suferi avarieri chimice sau mecanice:

 

・Avarierea prin ruginire

 

Avarierea prin ruginire constituie un proces de lungă durată, dar care se desfășoară treptat, dar continuu, reducând valoarea produsului siderurgic. Cu cât obiectul din fier este supus mai mult timp condițiilor care favorizează rugina, cu atât paguba este mai mare. 

 

Chiar și oțelul brut care după ce iese din laminator prezintă un strat de oxid tare, adată cu trecerea vremii, poate fi atacat de rugină. Acest strat protector dispare în timp, iar supunerea la condiții atmosferice nepotrivite favorizează apariția și extinderea ruginii. Foile de tablă de exemplu, își pierd stratul protector odată cu pregătirea și rularea în vederea transportului și de aceea devin vulnerabile dacă sunt încărcate într-un vehicul de transport neizolat corespunzător.

 

Chiar și pe distanțe nu foarte marii, mărfurile siderurgice precum colacii de sârmă care se transportă neprotejați, pot suferi din cauza ruginii și necesită a fi trași din nou priln filieră când ajung la destinație.

・Avaria prin deformare

 

Suprafața deformată a semifabricatelor siderurgice cauzează probleme în realizarea produsului finit. Manipularea neglijentă a mărfii, dar și stivuirea necorespunzătare pot duce la deformări ireversibile și pierderea parțială sau totală a mărfii siderurgice transportate.

 

Produsele siderurgice, cu cât sunt mai subțiri, cu atât mai mult riscă a fi avariate prin deformare. Rolele de tablă de exemplu, în timpul transportului, se pot desprinde din cauza șocurilor și deplasa în forme necorespunzătoare. Sârma încurcată nu se poate refileta astfel încât să poată fi utilizată și astfel se transformă în deșeu.

 

Cu BidTrans poți efectua transport intern și internațional de mărfuri siderurgice în cele mai bune condiții

 

Transportatorii afiliați ai platformei BidTrans și flota lor de vehicule sunt în permanență verificați pentru ca tu să beneficiezi de un transport sigur, de înaltă calitate.

 

Atât în țară în și din orașe precum Alba Iulia, Arad, Bacău, Brasov, București, Buzău, Călăraș, Cluj Napoca, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Sibiu, Suceava, Vâlcea și multe altele, dar și în Uniunea Europeană și nu numai, îți oferim servicii de transport siderurgic la prețul corect, fără comisioane de intermediere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *