fbpx

Transport marfă internațional România – Bulgaria

Transport marfă internațional România - Bulgaria

Transport marfă internațional România - Bulgaria

Faptul că România și Bulgaria au ca limbi oficiale două limbi complet diferite una de cealaltă, nu a împiedicat cu nimic relația economică puternică și înfloritoare dintre cele două țări. La fel ca și România, Bulgaria s-a alăturat Uniunii Europene în anul 2007 și face parte din cele mai importante organizații internaționale precum ONU, NATU, FMI, BERD și multe altele. În plus, apropierea geografică dintre cele două țări favorizează efectuarea transportului de marfă România – Bulgaria și retur, Bulgaria – România.

Situația importurilor și exporturilor pe ruta România – Bulgaria

Mărfurile pe care România le trimite în Bulgaria sunt compuse în principal din combustibili, metale și diferite articole confecționate din acestea, plastic și materiale din plastic, cauciuc, mașini și echipamente electrice, produse ale industriei chimice, alimente, produse de natură vegentală, mașini, aparate și echipamente de uz casnic. 

Bulgaria la rândul ei, consideră România un partener comercial de bază pentru economia națională, alături de Germania, Italia, Turcia, Grecia, Franța, Federația Rusă și țările asiatice. Ea produce pentru exportul internațional o gamă largă de bunuri de consum, produse finite și mașini de transport. Aceste produse, alături de materii prime, constituie mărfuri bulgare care ajung și sunt apreciate și pe piața românească.

Valoarea mărfurilor supuse schimburilor comerciale dintre cele două țări a crescut simțitor odată cu integrarea în Uniunea Europeană și din anul 2007 încoace, an de an se ating cifre de ordinul miilor de milioane de euro.

Din punct de vedere al condițiilor fiscale, românii consideră Bulgaria o țară de interes. Acesta fiind și motivul pentru care în Bulgaria există numeroase companii cu capital integral românesc. Aceste societăți activează în domenii ca: distribuția de carburanți, industria autovehiculelor și pieselor de schimb, producția de bunuri de consum și nu în ultimul rând, industria alimentară.

 

O metodă convenabilă de transport marfă internațional România – Bulgaria

Sofia, Plovdiv, Varna, Burgas, Ruse, Stara Zagora, Plevna, Silven, Dobrici sau Șumen sunt doar câteva din orașele bulgare unde prin intermediul platformei BidTrans poți trimite marfă din orice punct al României. De aceea, dacă ești în căutarea celor mai avantajoase prețuri pentru transport marfă România – Bulgaria sau Bulgaria – România, te invităm să te înscri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *