fbpx

Transport rutier internațional de mărfuri perisabile

Transport marfuri perisabile

Transport marfuri perisabile

Cu ajutorul platformei BidTrans poți găsi transportatori rutieri pentru orice tip de transport, inclusiv transport internațional de mărfuri perisabile. În plus, așa cum te-am obișnuit, indiferent de serviciul pentru care optezi, nu vei plăti mai mult decât costul transportului determinat de prețul pieței, în permanență actualizat.

Ce mărfuri sunt considerate mărfuri perisabile?

Mărfurile perisabile sunt mărfuri care se degradează ușor. Conform legii în vigoare în această categorie de mărfuri intră:

・produsele de proveniență vegetală precum fructele, legumele, dar și plantele vii ca puieții de pomi, răsadurile sau florile.

・produsele de proveniență animală precum laptele, ouăle, carnea, dar și animalele vii;

・produsele care au suferit procese de prelucrări mecanice sau chimice: produsele lactate și brânzeturile, mezelurile, fructele și legumele congelate etc.

În funcție de tipul ei, fiecare marfă necesită transport în vehicule speciale precum: vehiculele cu refrigerare și congelare.

Necesitatea agreării vehicolelor pentru transportul de mărfuri perisabile

Pentru a putea transporta mărfuri perisabile în mod legal, vehiculele destinate acestui tip de activitate trebuie să fie agreate de către Ministerul Transporturilor. Această agreare presupune ca vehiculele în cauză să fie înmatriculate pe teritorului României și să respecte prevederile cuprinse în acordul ATP pentru mărfuri perisabile.

Când solicită agreare pentru transportul produselor perisabile, constructorul autovehiculului conceput cu această destinație sau un reprezentat legal al acestuia trebuie să depună următoarele acte:

– o cerere în care să menționeze și categoria de clasificare a autovehicului;

– o specificație tehnică detaliată care să cuprindă descrierea instalațiilor, tipul materialelor folosite la fabricarea caroseriei, desene privind ansamblul vehicului și izolațiile etc.

Legislația cu privire la transportul rutier de mărfuri perisabile este foarte strictă. Există o serie de legi care reglementează acest tip de transport și nerespectarea acestora duce la sancțiuni sub formă de amenzi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *