fbpx

Transportatorii de marfa aparati de UNTRR

Transportator marfa

Transportator marfa

Transportatorii din România solicită eurodeputaţilor români contestarea în cadrul Comisiei de Transport şi Turism (TRAN) a Parlamentului European a Acordului privind Pachetul Mobilitate 1, considerând că firmele de transport rutier autohtone sunt excluse, astfel, din piaţa europeană de transport.

În acest context, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) atenţionează, într-un comunicat transmis AGERPRES, că adoptarea Pachetului Mobilitate 1 în forma actuală va legaliza conceptul de Europa cu două viteze, iar prin aceste măsuri restrictive, „Uniunea Europeană (UE) este auto-condamnată la reducerea competitivităţii în context global”.

„Legalizarea segregării economice în UE a început cu Pachetul Mobilitate 1 şi cel mai probabil va continua şi în alte domenii şi industrii. În acest moment decisiv pentru soarta transportatorilor români în UE, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Eurodeputaţilor români contestarea în cadrul Comisiei TRAN a acordului inacceptabil al trialogului privind Pachetul Mobilitate 1, prin care firmele de transport rutier din România sunt excluse din piaţa europeană de transport. La 13 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, firmele româneşti sunt total excluse de pe piaţa europeană, ţările vestice ne preiau forţa de muncă, iar economia României va fi aruncată într-o lungă perioadă în recesiune. În mod paradoxal, la 13 ani de la integrarea în UE, diferenţele dintre transportatorii rutieri români şi cei din Vestul Europei sunt tot mai mici, însă percepţia este din ce în ce mai negativă din partea vesticilor, în principal din cauza cotei de piaţă câştigate de transportatorii rutieri români în ultimii 13 ani”, susţin reprezentanţii UNTRR.

Totodată, transportatorii români consideră că, prin măsurile extrem de restrictive adoptate în trialogul din 11 decembrie 2019 de către Preşedinţia Finlandeză a Consiliului de Transport UE, Parlamentul European şi Comisia Europeană, precum obligaţia întoarcerii camionului acasă la opt săptămâni, introducerea unei perioade de restricţionare a cabotajului (cooling off) de patru zile şi aplicarea forţată a regulilor detaşării şi a Regulamentului Roma I firmelor de transport rutier, România, Bulgaria şi Lituania vor fi cele mai afectate de prevederile aprobate în Pachetul Mobilitate 1, eliminând transportatorii din aceste ţări din piaţa europeană de transport rutier şi astfel împing firmele şi şoferii să migreze în vest.

Conform datelor oficiale, transportul rutier este principalul contributor la exportul de servicii al României, cu un total de 5,144 miliarde de euro, în 2018. De asemenea, sectorul de transport rutier generează aproape un sfert din exportul total de servicii al României, de 22 miliarde de euro.

În perioada 2013-2018, exportul de servicii realizat de ramura transportului rutier s-a dublat, de la 2,58 miliarde euro, în 2013, la 5,144 miliarde euro, în 2018.

„Cu firmele de transport rutier româneşti excluse de piaţa europeană de transport din cauza Pachetului Mobilitate 1, deficitul de cont curent se va adânci la peste 14 miliarde de euro (peste 7% din PIB), iar impactul asupra cursului de schimb euro/leu şi asupra inflaţiei va fi major. Având în vedere contribuţia importantă a sectorului transporturilor rutiere la economia României, UNTRR solicită implicarea activă a Eurodeputaţilor români pentru apărarea intereselor transportatorilor români în UE, profund afectate de Acordul privind Pachetul Mobilitate 1. UNTRR solicită eurodeputaţilor români să se opună acestui Acord inacceptabil privind Pachetul Mobilitate 1 în cadrul votului din TRAN şi să realizeze demersuri pentru contestarea acestuia la Curtea Europeană de Justiţie”, subliniază Uniunea.

Pachetul Mobilitate 1 a fost publicat de Comisia Europeană în 31 martie 2017, Pachetul 2 la data de 8 noiembrie 2017, iar Pachetul 3 pe data de 17 mai 2018.

Parlamentul European (PE) a adoptat, în data de 4 aprilie 2019, în primă lectură, Pachetul „Mobilitate”, după ce anterior documentul a fost retrimis la Comisia Transport şi Turism (TRAN), din cauza numărului mare de amendamente depuse. Eurodeputaţii români s-au mobilizat atunci şi au depus un număr mare de amendamente, împreună cu colegii lor din Bulgaria, Polonia şi ţările baltice, adunându-se în final peste 1.200 de amendamente.

Comisia de Transport şi Turism (TRAN) a Parlamentului European are pe agendă, marţi, votul asupra acordului provizoriu rezultat în urma negocierilor interinstituţionale din trialog pentru cele trei dosare cheie ale Pachetului Mobilitate 1.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în anul 1990 şi care are, în prezent, peste 16.000 de firme înscrise – operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *