fbpx

Transport marfă internațional România – Republica Moldova

Transport marfă internațional România - Republica Moldova

Transport marfă internațional România - Republica Moldova

Deși modestă ca suprafață și populație, Republica Moldova este un partener comercial important pentru România. Țara noastră reprezintă destinația principală pentru aproape o pătrime din mărfurile moldovenești fabricate pentru export, iar la rândul lor o mulțime de produse românești, an de an, iau calea către piața moldovenească. Ești interesat de o afacere de import sau export România – Republica Moldova? Iată care sunt cele mai căutate produse și de ce BidTrans este cea mai bună opțiune la capitolul transport marfă internațional România – Republica Moldova și retur?

 

Situația importurilor și exporturilor din Republica Moldova în relație cu România

 

Conform Biroului Național de Statistică, valoarea importurilor din Republica Moldova este de două ori mai mare decât cea a exporturilor. Când vine vorba de produse din străinătate, moldovenii importă în principal mașini și echipamente de transport, dar și mărfuri manufacturate și combustibili minerali. Rapoartele anului 2018 arată că cele mai multe importuri din Republica Moldova au reprezentat produse și bunuri originare din Federația Rusă și România.

 

La capitolul exporturi, România este principala piață de consum a produselor moldovenești, unde anul trecut a ajuns un sfert din totalul mărfurilor exportate. Produsele alimentare și animalele vii precum bovinele, ovinele și caprinele sunt principalul obiect al exporturilor din Republica Moldova către România. 

 

Fiind o țară recunoscută în Europa, dar și în lume pentru calitatea vinului său, băuturile alcoolice din Republica Moldova reprezintă încă o marfă apreciată de români. Același lucru este valabil și pentru dulciurile moldovenești, în special bomboanele cu ciocolată, bunuri cu care mulți români se gândesc să înceapă o afacere pe piața românească. 

 

Pe lângă vin și dulciuri, pe piața românească, provenite din Republica Moldova, se găsesc și produse lactate, fructe, legume, cereale, carne și ouă. Gradul scăzut de industrializare al Republicii Moldova face posibil ca aceste bunuri să fie produse într-un mediu nepoluat și să aibă astfel o calitate ridicată. 

 

Mai puține ca produsele alimentare, dar în cantități deloc neglijabile, Republica Moldova exportă în țara noastră produse manufacturate și echipamente pentru transport.

 

Cele mai convenabile servicii de transport marfă România – Bulgaria și Bulgaria – România

 

Indiferent de tipul de transport de care ai nevoie pentru afacerea ta, la BidTrans te bucuri întotdeauna de prețul corect. Transportatorii noștri afiliați asigură servicii de transport marfuri frigorifice, agabaritice, ADR și multe altele pe ruta România – Republica Moldova în condiții maxime de siguranță și respectând cele mai înalte standarde de calitate. Înreagistrează-ți gratuit marfa în platforma noastră și primești cotații de preț pentru bugetul minim și maxim de care trebuie să dispui pentru realizarea serviciului de transport, fără comisioane de intermediere sau alte taxe percepute de casele de expediții.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *