fbpx

De ce sa nu lucrezi cu casele de expeditii?

BidTrans.eu este o platforma destinata firmelor de transport, si beneficiarilor de transport ce are drept scop crearea de conexiuni directe intre fabricanti, importatori, exportatori si firmele de transport PROPRIETARE de camioane.

In ultimii ani s-a constatat o explozie de case de expeditii inregistrare in Romania, practic oricine cu o firma, un telefon si o adresa de e-mail se poate inregistra sub codul CAEN 5229 – Alte activitati anexe transporturilor, total diferit de 4941  cod caen rezervat pentru Transporturi rutiere de marfuri.

Concret, casa de expeditii functioneaza asemeni unei agentii imobiliare, asa cum un agent imobiliar gaseste un apartament de vanzare direct la proprietar, si il prezinta cumparatorului, urmand ca din tranzactia efectuata sa castige un comision de 3%.


  • PLATESTI COMISIOANE INUTILE

Casele de expeditii ii gasesc pe cei ce au marfuri de transportat, in general importatori, exportatori sau producatori si firmele de transport ce au camioane disponibile pentru cursa de care are nevoie beneficiarul.

In general, pentru a gasi aceste firme de transport casele de expeditii adauga anunturi pe burse de transport, unde transportatorii reali isi petrec majoritatea timpului in cautarea de marfuri.

De aici incepe ping-pong-ul intre transportator, intermediar si beneficiar. Acesta asteapta mai multe oferte dupa care comunica un pret beneficiarului de multe ori umflat cu peste 20-25%. Desigur, nu toate casele de expeditii procedeaza in acest fel, unele dintre ele lucrand cu o serie de transportatori de foarte multi ani, si pasandu-le direct cursele.

Pana aici nimic anormal, doar ca de multe ori, casele de expeditii ofera un termen de plata beneficiarului, de exemplu la descarcare, sau la 7 zile… pentru ca pe transportator sa il plateasca la 30 de zile, 45 de zile sau chiar 90 de zile. In tot acest timp casa de expeditii se foloseste de banii pe care transportatorul ii investeste in motorina, asigurari, taxe de drum, salarii, etc pentru ca intr-un final sa achite contravaloarea facturilor, acesta fiind insa din pacate, cel mai fericit caz.


  • DISPAR IN 45 DE ZILE 

O noua metoda de frauda dezvoltate de aceste case de expeditii aparute peste noapte functioneaza in felul urmator: preia cererea de pret de la beneficiar, ii ofer un pret foarte mic, pentru a se asigura ca prinde aceasta comanda, si impune un termen de plata cum ar fi la incarcare sau la descarcare, ulterior, cauta un transportator legit, care sa incarce aceasta marfa dar ii ofera un pret mult mai mare decat cel oferit beneficiarului. Astfel sute de transportatori au fost pacaliti cu sute de mii de euro, pentru ca in realitate, in maxim 45 de zile aceasta casa de expeditii, dispare de pe toate bursele de transport iar proprietarii se fac nevazuti.

Probabil te gandesti ca nu ai tu nicio problema cu asta si ca vina ii apartine in totalitate, si asa este. Insa atunci cand apar acest gen de fraude se vor deschide dosare penale, si ultimul lucru pe care credem ca ti-l doresti este sa petreci zile intregi pe la politie dand declaratii.


  • FURTUL MARFII

Tot mai multe companii, atat de mici dimensiuni dar si mai mari cum ar fi Lavazza, au fost victime ale furtului de marfa. Asa se face ca Lavazza, a ramas fara cafea boabe in valoare de peste 100.000 Euro. Un articol ce detaliaza intreaga stire poate fi citit in detaliu aici noi insa, sumarizam intamplarea: o casa de expeditii (dar si transportator in acelasi timp) a preluat comanda  de la Lavazza, insa a dat-o mai departe catre un alt transportator. Cel  de-al doilea transportator (care parea in regula dupa verificarea unui set de documente), a incarcat marfa si in apropiere de Bucuresti s-a facut nevazut, de atunci, nu a mai recuperat nimeni nici cafeaua, nici camionul. Autoritatile dau din umeri, insa cu un set de proceduri acest eveniment putea fi evitat inca de la inceput.

Acest fenomen se intampla in special pentru ca atunci cand o casa de expeditii gaseste un transportator, se sar anumite etape de verificare si de prevenire a fraudei. Din cauza stresului, al ritmului alert si al vitezei cu care dispecerii sunt obligati sa lucreze dar si al target-urilor de profit, acestia dau cursele si implicit marfa aproape oricui are o masina disponibila, rulajul de parteneri de transport al caselor de expeditii nepermitandu-le sa verifice foarte in detaliu un posibil infractor.


In concluzie, atunci cand apelezi la intermediari cum ar fi casele de expeditii, nu doar ca platesti mai mult, insa te expui unor riscuri nejustificate sau risti sa ramai fara marfa, BidTrans.eu rezolva definitiv aceasta problema si creeaza conexiuni directe intre importatori, exportatori, producatori si transportatori verificati.

Spre deosebire de bursele de transport normale care se bazeaza pe abonamentele taxate catre beneficiari sau transportatori pentru a genera profit, BidTrans.eu nu percepe abonamente, ceea ce inseamna ca nu numarul transportatorilor ne intereseaza ci calitatea acestora. Toti membri transportatori au fost extrem de bine verificati inainte de a li se oferi acces in aplicatie, iar prin metode specifice securitatii cibernetice si ale sistemului bancar, ne asiguram ca marfa ta este in siguranta tot timpul si ca nu poate fi data mai departe catre alti transportatori din afara circuitului BidTrans.

1 Comment

  1. Dinu Ovidiu spune:

    Buna ziua! Ma numesc Dinu Ovidiu, DINU OVIDIU Întreprindere individuală, am o autoritară prelata de 6 europaleti! Va rog frumos, ajutați.ma, am nevoie , imi doresc foarte mult sa fiu activ si sa pot lua marfa de pe platforma dv , direct de la proprietari, producători! Imi este foarte greu sa lucrez cu plățile la termen , am rate la banci! Am început aceasta activitate deoarece am vrut să fiu independent, sa asigur familiei mâncarea de zi cu zi! Cui 41394360 ! Multumesc anticipat!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *