fbpx

5 semne ca e TEAPA!!!

5 semne care arata ca un transport nu va fi achitat si trebuie sa iei masuri suplimentare atunci cand ai de gand sa efectuezi un transport de marfa intern sau international.

Atunci cand BitTrans.eu a luat fiinta si am spus ca beneficiarii trebuie sa achite contravaloarea transportului in avans, multi au spus ca este imposibil si ca nu ai cum sa faci asta. Cifrele ne arata ca s-au inselat, iar transportatorii POT cere contravaloarea transportului in avans ca masura de siguranta.

Atunci cand ceri beneficiarului sa achite in avans contravaloarea unui transport de marfa intern sau international, nu doar ca iti imbunatatesti cashflow-ul dar te si asiguri in acelasi timp ca nu vei fi pacalit. Te asiguri ca toate salariile, diurnele, taxele de drum, impozitele, asigurarile si motorina sunt acoperite din buzunarul beneficiarului sau al casei de expeditii, asa cum este normal, nu din buzunarul transportatorului.

Casele de expeditii sunt ca si fumatul, si cine a incercat macar 1 data sa se lase de fumat intelege si mai bine analogia. Fumatorul fumeaza doar datorita nicotinei din tigara si a obiceiului (al ticului propriuzis). Daca fumatorul nu mai fumeaza 1 tigara, taie doza de nicotina asimilata in corp, si usor usor o sa scape de fumat, corpul eliberandu-se de aceasta substanta extrem de nociva si cancerigena. Defapt, 1 tigara, ii calmeaza nevoia  fumatorului pana la urmatoarea tigara, daca in schimb, ar suporta lipsa nicotine doar cateva zile… ar scapa definitiv de acest tabiet ucigas, nicotina eliminandu-se complet din corp in mai putin de 5 zile, urmator ramanandu-i doar tabietul care poate fi inlocuit cu orice, de la seminte la bomboane sau alte lucruri mai putin nocive.

Acelasi lucru se intampla si cu casele de expeditii, daca transportatorii nu ar mai lua curse de la intermediari, acestia usor-usor ar disparea de pe piata iar fabricile, importatorii si exportatorii ar apela direct la serviciile transportatorilor. Nu este normal ca aproximativ 900 de firme sa controleze 35.000 de transportatori, indiferent cat de putine cunostinte de promovare ar avea acestea. In continuare o sa va aratam 5 semne care indica faptul ca o cursa daca nu va fi achitata in avans, sunt sanse mari sa nu fie achitata deloc:

 

  1. DATELE DE IDENTIFICARE

Cea mai simpla metoda de a verifica autenticitatea unei firme si in acelasi timp sa te asiguri ca nu este o firma furata/clonata, este prin a cere macar 1 euro in avans care sa fie platit din contul firmei nu virat prin casierie sau din niciun alt cont INDIFERENT DE SCUZA!!!

Cu ce te ajuta acest euro? In primul rand, cel care contracteaza cursa, este proprietarul firmei, deci te feresti de FURTUL DE IDENTITATE. In al doilea rand, atunci cand face plata din contul firmei, inseamna ca nu are conturile blocate, nu ai vrea sa lucrezi cu o firma cu conturile blocate. In al 3lea rand, arata faptul ca este dispus sa-si demonstreze identitatea si intentiile. Cum ar putea un transportator sa investeasca 500-2000 Euro intr-o cursa cand beneficiarul nu vrea sa plateasca nici macar 1 euro?

  1. SEDIUL SOCIAL LA INCARCARE SAU DESCARCARE

Sa presupunem ca incarcarea sau descarcarea nu se face la sediul social publicat pe site-ul ANAf, daca este prima data cand lucrezi iti sugeram sa fii foarte precaut si sa verifici atent toti ceilalti pasi. In general, firmele mari au sediul social unde au si depozitele, contrariul nu inseamna ca firma nu este neaparat OK, dar trebuie sa verifici mai amanuntit urmand si ceilalti pasi.

  1. LIPSA FACTURILOR DE PROVENIENTA A MARFII

Nu putine au fost cazurile furtului de utilaje si alte marfuri in care transportatorii au livrat pentru hoti, fara sa-si dea seama bunuri furate. Multi soferi au sfarsit pe la sectiile de politie dand declaratii. Atunci cand trebuie sa incarcati tot felul de produse, pentru care nu exista documente de provenienta, este foarte probabil ca nici factura de transport sa nu fie achitata intr-un final.

  1. MIJLOACE DE COMUNICARE CIUDATE

Desi poate parea ceva fara sens, lipsa unui numar de telefon fix ar trebui sa fie unul dintre cele mai mari semnale de alarma, totusi, multi continua sa-l ignore. Daca Lavazza ar fi sunat pe numarul de telefon fix al companiei de transport nu ar fi ramas fara cafea boabe in valoare de 100.000 Euro cand a efectuat o cursa catre Romania. In acelasi sens functioneaza si pentru transportatori, daca ar fi sunat macar 1 data pe telefonul fix al companiei in loc sa poarte toata comunicarea cu beneficiarul doar pe telefonul mobil de pe care acesta a apelat… milioane de euro ar fi fost salvati. Cauta firma pe internet, vezi daca au site sau apar in cataloagele online, vezi daca atunci cand cauti numarul de mobil de pe care ai fost apelat pe Google, nu gasesti nimic, nici macar un anunt de vanzare, de angajare… ramai in alerta, ai sanse mari sa platesti tu transportul! Majoritatea firmelor de import, export sau fabrici, au si adrese de tipul office@firma.ro daca nu are o adresa de email si un domeniu de forma: www.firma.ro sunt sanse mari sa ai deaface cu amatori in sectorul lor industrial, desi 47% din firmele din Romania nu au un site functional si bine pus la punct, majoritatea au totusi domeniul cumparat.

  1. COMODITATEA

Lucruri precum: “nu sunt la birou, va semnez comanda cand ajung”, pentru ca apoi cand vine vorba de plata sa auzi “am dat factura la plata”, iar beneficiarul are defapt sub 20-30 de angajati, poti sa fii sigur ca este doar o scuza de a-ti intarzia plata si exista sanse mari sa fii pacalit. Totusi, daca ai apucat sa faci cursa si nu ai fost platit, daca ai bani de recuperat si beneficiarul nu-ti mai raspunde la telefon sau a disparut cu totul, poti folosi comunicarea in scris, cauta ca tot timpul sa-ti raspunda pe mail, poti folosi minciunile lui in apararea ta atunci cand vei formula o plangere penala.

CE E DE FACUT?

www.BidTrans.eu este singura platforma de transport care asigura 100% siguranta atat beneficiarului cat si transportatorului. Este simplu, marfa nu poate fi furata, transportatorul nu poate lua teapa, cursele fiind platite IN TOTALITATE IN AVANS.

Beneficiarul daca vrea sa transporte ceva, trebuie sa plateasca in avans cursa, transportatorul daca vrea sa aiba curse constante din si in Romania, trebuie sa fie OK, sa aiba asigurare, sa aiba toate actele in regula si sa poata fi verificat.

Chiar daca ai utilizat pana acum alta platforma si ai fost pacalit, BidTrans.eu in colaborare cu AS Recovery te poate ajuta sa-ti recuperezi banii, partea buna este ca o sa platesti doar in caz de reusita, detalii poti gasi in zona transportatorilor afiliati.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *